Puternic parfumat, frumos colorat și foarte rezistent – bujorul este floarea ce înnobilează luna mai. Bujorul este, prin excelenta, o planta rustică. Se pretează foarte bine și ca floare tăiată, încântând cu aroma și frumusețea sa destul de mult timp, dacă avem grijă să schimbăm apa cel mult o dată la două zile și să-i punem două-trei picături de miere.
Bujorul are o viață lungă, disponibilă într-o mare varietate de nuanțe de la alb, rosu, purpuriu, roz, galben, pana la violet, având perioadă de înflorire din primăvară târzie până la începutul verii este pe departe regina sezonului.
În cultura chineză bujorul se numește Floarea Împăratului. Vechii greci numeau bujorii după Paeon, medicul zeilor greci. Bujorul rămâne un simbol al prosperității, iar explicația este foarte simplă: inițial, el putea fi cultivat numai de cei bogați, care făceau parte din elita socială a Japoniei, astfel că floarea a fost imediat asociată cu bogăția.
La greci existau legende care povesteau de puterile florii: se spunea că există niște forțe puternice în bobocii de flori care strălucesc în nopțile cu lună plină, iar bujorul se încadrează în acest criteriu.
Bună dimineața!