
— Vezi toate expresiile din limba română explicate —
Expresia se folosește astăzi când un boxer a amețit sau a pierdut controlul luptei pentru câteva momente, în urma loviturilor primite. Da, dar la baza ei stă grogul. Și tot despre o amețeală este vorba, dar despre una… bahică.
Ei bine, grogul este un rom “îmbunătățit”, inventat de marinarii englezi pe la 1700, după ce au descoperit Caraibele și, implicit, romul. Deoarece noua tărie făcea ravagii printre slujitorii coroanei britanice, un amiral a avut ideea să-l amestece cu apă și cu alte ingrediente pentru a-i diminua efectele. Metoda a funcționat și a fost repede preluată și de alți căpitani de vas care se confruntau cu alcoolismul galopant în rândul colegilor de vas. În plus rețeta conținea lămâie, prin urmare un aport de vitamina C numai bun pentru a preveni scorbutul, o boală frecventă printre marinari la acea vreme.
Bună dimineața!
Dacă vă interesează, iată și rețeta: 70 ml de Rom gold (închis la culoare), o linguriță de zahăr sau miere, câteva cuișoare, un bețișor de scorțișoară, o linguriță de suc de lămâie, o felie de lămâie și apa fierbinte. Puneți toate ingredientele într-un pahar de sticlă termorezistent și amestecați până se topește zahărul sau mierea, apoi adăugați apa fierbinte și felia de lămâie și mai amestecați un pic.
— Vezi toate expresiile din limba română explicate —
Video: Ce s-a descoperit la autopsia creierului lui Eminescu?
Video: Destinul crud al fraților și surorilor lui Mihai Eminescu
Video: Povestea Veronicăi Micle, poeta care s-a stins de dor la 50 de zile de la moartea lui Mihai Eminescu
Video: Cum și-a distrus viața Alexandru Macedonski cu o epigramă în șase versuri
Video: Balada Miorița, capodopera lui Alecsandri? Cea mai mare controversă din literatura română









